9 юни’23 Музикално-поетична вечер “Сини пеперуди”- премиера на книгата на Дария Манева “Може би…”от 18.00

“Всичко може да се случи,
преди денят да се превърне в мрак;
може сини пеперуди
да закръжат над моя праг…”
“Ще се завърне ли любовта на крилете на сини пеперуди… Ще намери ли пристан в нежността на две очи и в топлината на две ръце – „Може би…“. Порив към извисеност над злобата и пошлостта и стремеж към светлина ще открие читателят в новата стихосбирка на Дария Манева.”
Доц. д-р Нина Белова
“Мъдрост, изящество, простор са стиховете на Дария Манева. Те изплитат фините нишки на истини, с които душата преоткрива себе си, другите, смисъла на живота. За да светне – пречистена и умиротворена от споделеното.”
Д-р Ружа Маринска
“В „Може би…“ Дария Манева „върви все нагоре, заслушана в свойта душа“ и ту философски мъдра и отсъждаща, ту романтично „закичена с пенливи цветя“ отново ни зарежда със светло очакване.”
Мая Керезова – филолог, преводач
“Стихосбирката „Може би…“ е скрито дихание и нежно послание за тайните на живота, в който всичко е възможно. Тя е сетиво на душата, където сини пеперуди са устремени към светли хоризонти, за да вдъхват любов, надежда и чистота.”
Николина Георгиева – филолог
Дария Манева е родена в Нова Загора, завършва Българска филология и Философия в СУ “Св. Климент Охридски”. Преподавател по Български език и литература в Пловдив. издава стихосбирките “Дали ще има” 2009, “Равновесие”, 2012, “По следите на времето”, 2014, “Пътеки”, 2016, “Пулс”, 2017, “Накъде”, 2018, “Възможното”, 2019, “На разсъмване”, 2020, “Надежда за светлина”, 2021, “Очакване”, 2022, “Може би…”, 2023.

Споделете това: