1 Ноември’22 – 4 Ноември’22 Майсторски клас Даниел Бинели – Поли Фърман

Майсторски клас Даниел Бинели – Поли Фърман като активни слушатели за две от лекциите.
ПЪРВИ ДЕН
“История на тангото.
Емоцията в тангото.”
Подходящо както за музиканти, така и за всеки, който има добра обща култура и иска да се потопи в магичния свят на Астор Пиацола и аржентинското танго.
Пловдив,
Културен център “Тракарт”
1.11.2022 г. вторник, 17.00 – 19.30 ч. лекция
(2ч. и 30 мин.)
Цена на лекцията: 50.00 лева

ВТОРИ ДЕН
“Интерпретационни проблеми. Специфика на изпълнението в стиловете на Пиацола и Пулиезе.”
На тази лекция е препоръчително да присъстват основно хора, свързани с музиката.
Пловдив, Културен център “Тракарт”
2.11.2022 г. сряда, 9.00 – 11.30 ч.
лекция
(2ч. и 30 мин.)
Цена на лекцията: 50.00 лева

Лекциите ще се водят едновременно от Даниел Бинели и Поли Фърман с преводач на български език.
Присъстващите ще получат сертификат.
Ще могат за присъстват сред публиката и на гала концерта на 4.11.2022г.

Записване на:
Forum.Academy.2022@gmail.comЗа допълнителна информация:
0876108668FB: https://www.facebook.com/muzartplovdivЗаключителен концерт на 4.11.2022 от 18.00 ч. в РИМ Пловдив , зала “Съединение”.
С участието на Даниел Бинели и Поли Фърман.
Специален гост ще бъде и италианският бандонеонист Samuele Mazza.

🎯

Кой е ДАНИЕЛ БИНЕЛИ?

Световно известен композитор, аранжор, майстор на бандонеона.
Звезда в Аржентина и единствената жива легенда от оркестъра на Астор Пиацола.

Бинели също така е широко признат като най-изтъкнатият представител на музиката на Астор Пиацола.

През 1989 г. Даниел Бинели се присъединява към New Tango Sextet на Piazzolla и прави международно турне.

Оркестрите, с които г-н Бинели е участвал като гост-солист, включват, между другото, Оркестъра на Филаделфия, Симфоничния оркестър на Атланта, Симфоничния оркестър на Вирджиния, Симфоничния оркестър на Сидни, Оркестъра на Тонхале в Цюрих, Симфоничния оркестър на Монреал, Симфоничния оркестър на Отава, Дейтънската филхармония (Охайо) и Симфоничния оркестър на Санкт Петербург , (Русия).

Някои от диригентите, с които Бинели е работил, включват Чарлз Дютоа, Лало Шифрин, Франц Пол Декер, Робърт Спано, ДжоАн Фалета, Жизел Бен-Дор, Айзая Джаксън, Майкъл Кристи, Лиор Шамбадал и Даниел Швайцер.

📌

Бинели дирижира операта на Пиацола: Мария де Буенос Айрес в Сицилия (Италия) с италианската певица Милва.

Сътрудничеството на г-н Бинели включва дуо изпълнения с пианиста Поли Фърман.
Даниел Бинели е музикален директор на Tango Metropolis (http://www.tangometropolis.com) , наскоро включен в документален филм на PBS „Танго духът на Аржентина“ и в документален филм на BBC за живота на Астор Пиацола.
Сам по себе си опитен композитор. Бинели създава и аранжира музика за солови инструменти, квинтет, камерни и симфонични оркестри, танцова и филмова музика. Неговата гъвкавост му позволява да работи от всички танго стилове до настоящето. Бинели е композирал три концерта: един за бандонеон, един за пиано и един за китара и оркестър. Той е поръчан от държавния университет на Юта за концерт за пиано, бандонеон и оркестър. Премиерата на произведението „Почит към тангото“ е на март 2008 г. Неговата творба “Golden Gate Fantasy” е финансирана от грант от Американския музикален център.

📌

Някои от многото международни оркестри, ансамбли, танго компании и солисти, които са поискали аранжименти или поръчани произведения от Даниел Бинели, включват Симфоничния оркестър на Цюрих (Швейцария), Симфоничния оркестър на Едмънтън (Канада), Филхармония на Бъфало (Ню Йорк), Музикален фестивал в Колорадо, Филхармония на Монтевидео, Colombia Symphony и Buglisi/Foreman Dance Company (NY), както и Osvaldo Pugliese Orquesta Tipica (Аржентина) и Tango 7 (Швейцария).

📌

Освен това Бинели е композирал музика за аржентинските филми India Pravile, Funes un Gran Amor и Tango Baile Nuestro.

„Изследовател на аржентинската музика, Даниел Бинели се превърна в един от най-задълбочените познавачи на тангото във всичките му стилове – стилове, които датират от началото на века до наши дни.
Смятан за най-добрия инструменталист в жанра танго (Аржентина), Бинели е почетният носител на наградата Konex за 1995 г.”
Blacksun.com

🎯

Коя е ПОЛИ ФЪРМАН?

🎶

Пианист, музикален ръководител, педагог, водещ интерпретатор на музиката на Америка, тя пленява публиката с изключителни изпълнения на произведения от латиноамерикански композитори и , разбира се, творчеството на краля на Танго нуево – Астор Пиацола.

🎹

ПОЛИ ФЪРМАН е призната от The Japan Times за „Музикален посланик на Америка“.

📌

Многобройните записи на Ферман включват: “Ernesto Lecuona Danzas Cubanas”, “Habaneras, Milongas, Tangos”, Música para piano de Ariel Ramírez”, аржентинска пиано музика”, “Ariel Ramirez, La Ultima Palabra”, “Waltzes of the Americas”, “ Клавирна музика от Ernesto Nazareth”, “Imágenes”, “Orquestango I”, “Orquestango II”, “New Tango Vision”, “Tango Reunion, записани на живо в Полша”. „Tango Fado“, „Tango Ahora“, „GlamourTango“, „Homage to Tango, The Music of Daniel Binelli“ „Loving, The Tango of Astor Piazzolla“ и „Tango Metropolis“

📌

Турнетата на Ферман като солист включват изпълнения с престижни оркестри по целия свят, включително Сан Франциско, Сакраменто, Индианаполис , Токио , Филипините , Ярков, Красноярск, Хонг Конг, Минас Жерайс, Консепсион, Торонто, Сао Пабло, Филхармонията на Монтевидео и Аржентинските национални симфонии , между другото, както и сцени за рецитали като Карнеги Хол в Ню Йорк , Линкълн център , Такемицу Хол в Токио , Свети Мартин в полетата в Лондон, Театро Колон в Буенос Айрес , Национален център за сценични изкуства в Пекин, Център за източно изкуство в Шанхай и Teatro Mayor в Богота .

Ферман създава, режисира и изпълнява като пианист под GlamourTango „Празник на жените в тангото“ и „Aires de Mujer“, мюзикъла, уникален изцяло женски международен мултимедиен музикален и танцов спектакъл, включващ всички жени композитори.

📌

Културен предприемач, Ферман е основател и артистичен директор на Pan American Musical Art Research, организация 501(c) (3), която тя основава през 1984 г., за да насърчи осведомеността и признателността за културите на Латинска Америка.

Споделете това: