18 Декември’19 Kоледен концерт с Денислава Станева от 18.30

Скъпи приятели,
Имаме удоволствието да Ви поканим на КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ с участието на Денислава Станева /пловдивското сопрано/ на 18-ти декември от 18:30 часа в Културен център “ТРАКАРТ” Пловдив.
Тази година празничната програма включва представяне на коледния албум “Christmas with Denislava” с едни от най-популярните коледни песни като “O holy night”, “Silent night”, “Pie Jesu”, заедно със знаменитата “Ave Maria” на Шуберт. Continue reading

Споделете това:

15 Декември’19  Детски Коледен концерт – Ударни инструменти от 17.00

Къща за музикални вълшебства “Дивизи” ви кани на
ДЕТСКИ КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ – КОЛЕДНИ ЗВЪНЧЕТА
НА 15 ДЕКЕМВРИ – НЕДЕЛЯ в Зала ТРАКАРТ от 17.00 ч. ще можете да чуете Коледния концерт на класа по УДАРНИ ИНСТРУМЕНТИ с преподавател Десислава Гюзелева.

Малките изпълнители се готвят с много старание и любов към музиката – очакваме ви да ги подкрепите.
вход свободен.

Споделете това:

14 Декември’19 Детски Коледен концерт – Пиано, Цигулка и Блокфлейта от 17.00

Къща за музикални вълшебства “Дивизи” ви кани на:
ДЕТСКИ КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ на класовете по ПИАНО – с преподаватели Диана Петкова и Елиза Агасян, БЛОКФЛЕЙТА – Илка Пенчева и ЦИГУЛКА – Албена Бяндова и Борислава Василева.
Запазете си съботната вечер за коледни музикални емоции с малките ни звезди, които се готвят с много старание и любов към музиката – очакваме ви да ги подкрепите:)
Вход свободен.

Споделете това:

12 Декември’19  Идва ли нова икономическа криза и как да се защитим? от 17.30

Лекцията на финансиста и финансов анализатор Светозар Гледачев ще бъде на темата: Идва ли нова икономическа криза и какво да правим, за да се защитим.
вход свободен

Споделете това:

10 Декември’19 90 години от рождението на Станка Пенчева от 17.30

Издателство Жанет 45,
Регионална библиотека “Сава Доброплодни” – Сливен,
Народна библиотека “Иван Вазов” – Пловдив и
Културен център “Тракарт” бяха организатори на вечер, посветена на голямата българска поетеса Станка Пенчева

90 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СТАНКА ПЕНЧЕВА  “ВЕЧЕР В КЪЩА ОТ ДУМИ”

Прожекция на филма “Станка Пенчева – сливенка докрай”
Божана Апостолова, Росица Петрова и Радина Цачева
вход свободен

Споделете това:

7 Декември’19 10 за всеки дом – хомеопатия и етерични масла от 11.00

Издателска Къща “Жануа’98” бе организатгор на  представянето на книгата „10 за всеки дом /етерични масла и хомеопатични медикаменти“ с автори Мариян Иванов и Даниела Карабелова – премиерно, в Пловдив!
Бяха представени двамата автори – д-р Мариян Иванов и д-р Даниела Карабелова, които разказаха за опита си, споделиха част от съдържанието на книгата, отговориха на въпроси и дадоха насока как да се ползва хомеопатията и етеричните масла вкъщи – лесно и полезно.

Вход свободен.
www.janua-98.com

Споделете това:

5 Декември’19 Премиера на романа на Нидал Алгафари „Рано или късно” от 18.00

Премиерата на новия роман на Нидал Алгафари препълни залата на “Тракарт”!

Романът „Рано или късно” е базиран на много действително случили се събития, преплетени в сюжетна линия, криволичеща между три периода – третото българско царство, опита за изграждане на социализъм и времето след разпада му. Вероятно ще разпознаете някои от героите, други са събирателни образи, трети са включени с реалните им имена. В него се разказва за изключителни личности, като Димитър Талев – най-големия български писател, Ива Ваня – звездата на немското нямо кино, за Аспарух Лешников – Ари – певецът, покорил сърцата на милиони почитатели на шлагерната музика в Европа и Америка, както и за мракобесни човеци като младата и ослепително красива садистка, измъчвала безмилостно в лагерите, за Кочо Черния, прославил се с убийствата преди осми септември, но най-вече този роман е за любовта. Continue reading

Споделете това:

4 Декември‘19 Премиера на новата стихосбирка на Иван Крумов „Мълчание облечено в думи“

С голям интерес премина премиерата на “Мълчание облечено в думи”

“Лириката е любовна/житейска ….. Във време, в което комуникацията между двама човека се осъществява по електронен път, а хората се превръщаме във все по-големи егоисти, имаме нужда, в един дъждовен ден нечии ръце да ни прегърнат и някой тихо да ни обича, просто без думи, и в тази тишина да откриваме всичко онова което ни прави щастливи!”

Иван Крумов е Магистър по образование, културата и изкуството винаги са присъствали в живота му, възпитавани от семейството му. Пише от съвсем малък, като има няколко различни награди от национални конкурси за есета, къс разказ и поезия.  Участвал е в няколко телевизионни формата,  най-яркото от които е участие в Шоуто на Слави и форматът му ” Танцувай с Мен 2 “. В момента работи за един от най-големите конгломерати в туристическия бранш  Melia Hotels Internationa. Continue reading

Споделете това: