4 Април’19  Иван Сухиванов в Пловдив

Издателство “Жанет 45” и Културен център “Тракарт” организираха среща-разговор с Иван Сухиванов  за книгата “Стилът на невъзможното” и списание МОРЕ.

С думи за книгата: Елена Диварова

Иван Сухиванов е роден на 6 септември 1961 г. Филолог по образование. Преподавател в БСУ. От 2009 г. работи като редактор в бургаското литературно списание “Море”.
Публикувал е книги с поезия, проза и критика. Съставител е на няколко антологии.

Такова е писането на Иван Сухиванов – лаконично, без заврънтулки, стегнато и събрано. Това е достойнство: няма разследване, няма литературщина, няма евтини сецесионни и символистични орнаменти, всичко е изчистено в почти класицистичен /в архитектурния смисъл/ маниер. Историите, които ни поднася, са странни, необикновени: смесване на реално и нереално, на всекидневие и мистика. Това превръща разказите му в кутия с няколко дъна, която все отваряш и все не стигаш последното. Всъщност може ли да говорим за истинско дъно? Мисля, че не: историите са с такива дълбоки значения и внушения, че всеки път откриваш все нови и нови. Разкази без край… Прочетете ги, за да сте безкрайни!(Митко Новков)

Споделете това: