31 юли’19 Лятна творческа сбирка БКПО ”Кирил и Методий”- Виена в Пловдив

За първи път в Пловдив, в Културен център “Тракарт”, се състоя творческата среща на БКПО “Кирил и Методий” Виена.

В последните години дейността на организацията се разрасна и към нея бяха създадени творчески звена като литературен кръжок с координатор Сузана Йорданова, театрално студио „Аплаус” с режисьор и художествен ръководител Лина Гладийска-Георгиева и смесен певчески хор с диригент маестро Божидар Абрашев. Всички те  участваха в сбирката на родна земя, заедно с оперната певица Анета Тодорова, детска танцова група „Златни пендарчета” с хореограф и художествен ръководител Галя Милева и спортно звено „Velo свят” с координатор Гергана Шопова.

По традиция всяко лято Българската културно-просветна организация ”Кирил и Методий”-Виена провежда по една сбирка на родна земя. Срещите досега са били в София, но тази година членовете на организацията представиха своите постижения в Културен център „Тракарт” в Пловдив на 31 юли 2019 /сряда/. Така те станаха част от богата програма на европейската културна столица.

На 1-и август в програмата бе включена литературна разходка из романтичните улички на Стария град, която се организира със съдействието на издателство „Летера“.

Споделете това: