30 Март’19 Благотворителен базар – Занаятът влиза в Махалата от 12.00 часа 

Проектът „Занаятът влиза в махалата“, организиран от Фондация “Метаарт”  в партньорство със СУ “Никола Вапцаров” – Пловдив, стартира на 16-ти февруари. В пет съботни сутрини през февруари и март децата от училището ще имат възможността да вземат участие в поредица срещи с видни български творци на приложни изкуства. Професионалистите ще дадат личен пример, знания и опит от кухнята на своите творчески индустрии. Работилниците ще са със силна практическа насоченост, като в процеса на работа децата заедно ще изработят различни видове артефакти, използвайки техники, специфични за различните стилове на лекторите.
Желанието на организаторите е не само да да поставят акцент върху творчеството на младите хора – нещо, заложено като една от основните цели на фондация Метаарт – но и да помогнат за смесването на младежи от различни етноси в колективна творческа среда.

Проектът ще завърши на 30-ти март в Камерна зала “Тракарт, където ще се организира благотворителен базар с изработените изделия през петте уикенда на инициативата. Събраните средства ще бъдат дарени от организаторите на училище „Никола Вапцаров“ с цел подкрепа на бъдещи творчески проекти.

„Занаятът влиза в махалата“ е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 и е втори проект на Метаарт, включен в календара на инициативата. 

Вход свободен 

Споделете това: