20 Май’17 Вокална формация „Improvviso” в Европейската нощ на музеите и галериите

Във Европейската нощ на музеите и галериите гости на Културен център-музей Тракарт бяха Вокална формация „Improvviso” /София/.

Вокална формация „Improvviso” съществува от 2012г. Участниците в нея, са хора с различни професии /икономист, лингвист, инженер, актриса-режисьор и пр./ Това, което ги събира, е интересът им към звука, в частност, към човешкия глас и неговите възможности, като терапевтично и музикално изразно средство. Ръководител на групата е доц. Галина Попова, хоров диригент и вокален педагог, преподавател в Югозападен университет „ Неофит Рилски”, Благоевград.

Интересите на групата са насочени както към разкриване гласовия потенциал нa участниците, снемане на стреса и цялостно хармонизиране на организма, така и към изследване въздействието на колективните вокални изпълнения с импровизационен характер върху слушателска аудитория.

Работата на формацията протича както по утвърдени методики на известни звукотерапевти / У.Пери, Дж.Голдман и др./, така и по пътя на творчески експерименти. Най- креативният момент в дейността на формацията са колективните вокални импровизации, осъществявани на интуитивен принцип.

Публичните изяви на формацията са предимно в фестивали, театрални постановки и ритули, звукозаписи и звуко-терапевтични практики.

Споделете това:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван