20 Май’17 Вокална формация „Improvviso” от 19.00 часа в Европейската нощ на музеите и галериите

Традиционно в Европейската нощ на музеите ще участва и Културен център-музей Тракарт.
В 19.00 часа наши гости ще бъдат
Вокална формация „Improvviso” /София/.
Вокална формация „Improvviso” съществува от 2012г. Участниците в нея, са хора с различни професии /икономист, лингвист, инженер, актриса-режисьор и пр./ Това, което ги събира, е интересът им към звука, в частност, към човешкия глас и неговите възможности, като терапевтично и музикално изразно средство. Ръководител на групата е доц. Галина Попова, хоров диригент и вокален педагог, преподавател в Югозападен университет „ Неофит Рилски”, Благоевград.
Интересите на групата са насочени както към разкриване гласовия потенциал нa участниците, снемане на стреса и цялостно хармонизиране на организма, така и към изследване въздействието на колективните вокални изпълнения с импровизационен характер върху слушателска аудитория.
Работата на формацията протича както по утвърдени методики на известни звукотерапевти / У.Пери, Дж.Голдман и др./, така и по пътя на творчески експерименти. Най- креативният момент в дейността на формацията са колективните вокални импровизации, осъществявани на интуитивен принцип.
Публичните изяви на формацията са предимно в фестивали, театрални постановки и ритули, звукозаписи и звуко-терапевтични практики.
вход свободен

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *