19-21 Ноември’18 „Дефиле на младото вино“ в Културен център “Тракарт”

Десетото юбилейно издание на „Дефиле на младото вино“  събра над 40 винопроизводители от цялата страна и майстори на традиционната местна кухня. В последния уикенд на месец ноември – 23, 24 и 25 уличките на Стария град на Пловдив се изпълниха с радостни хора, нетърпеливи да опитат последната реколта на изключителните български технолози по пътя на културно – историческото ни наследство.
По повод 10-годишния юбилей тази година събитието протече с кауза: Стимулиране на развитието и образованието на младите кадри в сферата на винопроизводството, кетъринга и туризма, като 5% от приходите на фестивала ще бъдат инвестирани в поощряването на някои от най-изявените студенти от съответните специалности от Университета по хранителни технологии – Пловдив.
„Дефиле на младото вино-2018” започна в 13 часа на 23 ноември /петък/ за десети път с Дионисиево шествие от площада пред Общината. След кратка програма танцьорите и музикантите от ансамбъл „Тракия“  ни поведоха към Стария град, където се състоя откриването на фестивала от официалните лица и известен изпълнител.
Символичният старт на консумацията на младо вино започна по традиция с отварянето на първата бъчва на миналогодишен носител на златно отличие. Официалните лица  поведоха ценителите на хубавото българско вино по къщите, приютили майсторите на виното.

Повече информация на www.wineshowplovdiv.events

КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР МУЗЕЙ ТРАКАРТ се включи в съпътстващата програма на фестивала с:
ПОНЕДЕЛНИК, 19 НОЕМВРИ
ТРАКИЙСКИ ОБРЕДЕН РИТУАЛ
Специален филм представящ възстановка на тракийски обреден ритуал, автор Владислав Севов. На финала, дегустация на селектирани вина от участниците в „Дефиле на младото вино“ 2018.

• ВТОРНИК, 20 НОЕМВРИ
РИСУВАНЕ С ВИНО под музикалния съпровод на група „Le’Push“, студенти от АМТИИ, съпроводено с дегустации на селектирани вина от участниците в „Дефиле на младото вино“ 2018.

• СРЯДА, 21 НОЕМВРИ
УРОК ПО ДЕГУСТАЦИЯ с Илиян Петракиев – най-добър сомелиер за 2016г.
Начални стъпки в дегустационния процес

 

 

 

 

 

Споделете това: