18 Март‘ 18 “ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ” на ДУО “ЕГИС”

Културен център „Тракарт“ представя ДУО „ЕГИС“  Евгения Горанова – пиано  и Изидро Сантос – кларинет

На 18 март в Камерна зала „Тракарт“  се състоя „Пролетен концерт“ на дуо „Егис“.    В програмата бяха включени  изпълнения на произведения  от български и испански композитори.

Евгения Горанова е родена през 1988 г. в Лом. Завършва НУИ “П.Пипков” – Плевен и бакалавърска степен в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Дипломира се е с пълно отличие и награда в Консерватория “Дж.Тартини” – Триест, Италия. Една година (2015/2016г.) е стажант в Кралската консерватория в Брюксел. Носителка е на множество награди, сред които I награда от национален конкурс “Млад учител по музика” – Пловдив през 2011 г. В момента живее и работи в Брюксел.

Изидро Сантос е роден през 1987г. в Гранада, Испания. От 9-годишен свири на кларинет. Завършва Музикално училище в Леганес. Има дипломи от три университета в Испания – Автономния университет на Мадрид, Консерватория “Тереза Берганца” и Кралската Консерватория в Мадрид. Магистърска степен и следдипломна квалификация с пълно отличие е получава в Кралската Консерватория в Брюксел. В момента се изявява с различни камерни формации.

Съвместната си творческа дейност като дуо “ЕГИС” започват през 2016г. в Брюксел, желанието на двамата музиканти е чрез концертната си дейност да разпространяват и популяризират творчеството на български и испански композитори.

Споделете това:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван