13 Октомври’17 Обсъждане на книгата “Българи, за които говори светът” от Венелин Митев

На 13 Октомври Културен център-музей „Тракарт“ бе домакин на организираното от съюз на независимите български писатели и Българска Академия на науката и изкуствата обсъждане на книгата на Венелин Митев “Българи, за които говори светът”. Книгата представи акад. Марин Кадиев.

В новата си книга “Българи, за които говори светът” известният журналист Венелин Митев разказва за 21 знаменити наши сънародници, направили блестяща кариера в чужбина, след като по една или друга причина са били прокудени от родината.

Герои са световноизвестният учен и конструктор проф. Виден Табаков, който изпрати Нийл Армстронг на Луната; гениалният физик Рашко Зайков, който изумява Айнщайн с блестящия си ум; един от най-виртуозните хирурзи на ръката в света Георги Лазаров; проф. Стефан Найденов, който направи гориво от водата; великият бас Антон Дяков, пял в 105 роли на 85 сцени по света; единственият блестящият цигулар и музикален педагог проф. Емил Камиларов; единственият българин в света с пет номинации за Нобелова награда за литература проф. Иван Бързаков; големите интелектуалци Евгений Силянов, Стефан Груев, Спас Райкин и Стефан Попов.

Венелин Митев е автор на книгите “Големите любови на български поети и писатели”, “Големите любови на български артисти, музиканти и художници”, “Големите любови на български царе, министри и авантюристи” и “Прогонените гении на България“, които се превърнаха в бестселъри.

Споделете това:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван