13 Май’23 20 ГОДИНИ ИЗДАТЕЛСТВО “БУКВИТЕ”

Пловдив е неизменно свързан с историята на Буквите.
В Пловдив беше първата ни голяма премиера извън София – още през 2003-та в Балабановата къща. Правили сме много премиери в Пловдив, издавали сме много пловдивски автори.
От Пловдив традиционно започват и нашите литературни турнета.
Така е и тази година!
Ще Ви представим пет нови книги.
Продължаваме родолюбивата ни поредица “По земите български” с две нови книги – “Везби в сърцето” на Ваня Йорданова и сборникът “Гайтани вежди, снага топола 2023”.
„Везби в сърцето” е сборник с разкази, обединени от темата за бита и живота на възрожденския българин. Със своите 24 истории, сборникът ни отвежда към живота на българския народ през XVIII – XIX век, когато занаятите и търговията в Османската империя се разразтвали и преживявали своя най-голям разцвет. Даровитите ръце на нашите майстори – занаятчии и прекрасните им творения описват един далечен и малко позабравен свят.
Алманахът “Гайтани вежди, снага топола 2023” е събрал наградените произведения от конкурса с това име в 160 страници.
Стихосбирката “Чуй ме, дъще!” е втора книгана Елена Исаева. В тази книга тя разглежда отношения майка-дъщеря в процеса на израстването.
И за десерт – една специална книга за талисмана на Буквите – Сара Богданова, за един разсеян издател и за неговите любови – “Сара и други любови”.
Водеща ще бъде Кристина Димитрова, която под псевдонима Валс Волокина направи успешна премиера през есента на 2022 г

Споделете това: