26 Април’ 17 Открита дискусия 18.00 часа

Цикълът открити дискусии под надслов: „Седемте Лъча – път за Възкресение“, организирани от Общество Път на Мъдростта, издателство „7 Лъча“ и Културен център „Тракарт“, продължава върху тематиката: Лъч на Предаността и Лъч на Дейността.

Четвъртата по ред дискусия ще бъде открита на 26 април, сряда, от 18:00 ч., в Културен център „Тракарт“, гр. Пловдив. Заповядайте! Входът е свободен.

Лъчът на Предаността е наречен Лъч на Целостта от Ваклуш Толев, защото в предаността няма класация, нито методология как да се приложи. Не може да се каже „този е по-предан от другия“, а „онзи най-предан“ – в предаността съпоставки няма. Това е Лъчът на цялостната всеотдайност – предаността е освободено съзнание за цялостно служение. Лъчът на Дейността е наречен Лъч на Делотворството от Ваклуш Толев. Лъчът на Дейността е на приложната воля, на това, което най-вече наричаме цивилизация. Цивилизацията има отношение повече към предметното съвършенство, отколкото към културата, която е духовност, затова по-точно е да се говори за Лъч на Делотворството. Това е Лъчът на отговорността, защото той материализира. В Делотворството няма личностен образец, то е във всекиго – белязан или не, всеки го носи.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *