11 Декември’18 – Премиера на стихосбирката “Разлистена есен” на Спаска Попова от 18.00 часа

Културен център “Тракарт” Ви кани на премиерата на дългоочакваната книга със стихове “Разлистена есен” на Спаска Попова  на    11 декември 2018 /вторник/ . Спътници в изкуството ще са художничката Лили Кючукова и Мичо Димитров-цигулка.

Разлистването ще направи с много финес Елена Диварова, която е автор и на предговора…
„Разлистената есен”

От зенита на една шеметна Разлистена есен стиховете на Спаска Попова достигат до своя зрял завършек-книга, в която има колкото истина, толкова и поезия. Това не може да ни изненада, защото авторката е наследник на много продуктивния за пловдивската поезия период на 70-те и началото на 80-те години на XX век, когато академичните среди в града излъчиха едни от най-силните имена в съвременната българска поезия.

Творческите взаимодействия оставят дълготрайни следи, доказателство за това е избликналият наново талант на Спаска Попова, която за кратко създаде убедително като качества и впечатляващо по обем творчество.

Стихосбирката „Разлистена есен“ е дело на завършен творец. Това не означава, че пътят на автора е предначертан, а че стилът му е оформен напълно и абсолютно идентичен с личността. Поривистият почерк на поетесата е отражение на нейната неспокойна и търсеща душа. Ако е избрала есента за свой сезон, Спаска Попова придава на този сезон идеята за раждане, очакващо възраждане, за плод, очакващ следващ зародиш.“ Елена Диварова

Спаска Попова е родена в Пловдив. Завършва Търговската гимназия и след това българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Дългогодишен преподавател по български език и литература, работила като секретар на Дружеството на преводачите в Пловдив. Член на Дружеството на писателите в Пловдив и с публикации в местни и национални медии. Автор на стихосбирката „Спаси се, Спасе“.

Вход свободен

 

 

 

 

Споделете това: