10 Октомври’20 Церемония по награждаване в конкурс “Добромир Тонев”

На тържествена церемония в Културен център „Тракарт“ бяха обявени победителите от Х национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст, с вода Златко Павлов.

Конкурсът е ученик през 2011 г. от група приятели в поета след 10 години от неговата кончина. От 2013 г. събитието се организира и провежда в навечерието на рождената му дата – 15 октомври.

Конкурсът е анонимен, темата – свободна. Всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения. Кандидатства се само с творби, които не могат да публикуват в печатни или интернет издания до момента на обявяване на конкурса и с кандидати, които не са участвали в други конкурси.

През 2020 година в надпреварата участваха 61 творби. Авторитетното жури с председател гл. ас. д-р Здравко Дечев – литературен критик, преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ и членовете Ина Иванова – поетеса и Елена Тамамджиева – писател, член на „Дружество на писателите – Пловдив“ определиха победителите:

Първа награда / 600 лв. / – Ренета Бакалова; гр. Пловдив;
Втора награда / 400 лв / – Асан Хаджипехливанов; гр. Плевен;
Трета награда / 200 лв / – Елена Петрова; с. Марикостиново, община Петрич.
Специални награди от партньори:
Парична награда – 200 лв. и грамота на ПУ „Паисий Хилендарски“ – Филологически факултет – се присъжда на Илия Точев, гр. Варна
Парична награда – 300 лв., Осигурена от Радио Пловдив – специална награда за млад поет – се присъжда на Ясен Василев; гр. София
Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – застраховка от г-жа Тони Симидчиева – Председател на Регионална занаятчийска камара – се присъства на Ана Цанкова, гр. Кърджали.
Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст се организира от Община Пловдив, Дружество за писатели – Пловдив, със събитие на ИК „Хермес“, ИК „Жанет – 45“, ПУ „П. Хилендарски “, г-жа Тони Симидчиева, с медийно партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2, с любезно домакинство на Културен център„ Тракарт “-Пловдив и със специално участие на Красимира Паурова-цигулка, Надежда Кузманова-пиано.
 
Споделете това: