1 май-10 май’19 Мост-между-културите

От 1 до 10 май 2019 в Културен център  „Тракарт“ в Пловдив ще можете да видите вдъхновяващата изложба от 22 професионални пана със снимки на фотографите Калина Борисова и Борис Борисов. Изложбата отразява иновативния подход в търсенето  на диалог между културите, който сдружение „Мостове – Източноевропейски форум за диалог“ (BRIDGES CC) развива вече трета година.

Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 е важна част от турнето на изложбата. Тя ще е експонирана в Културен център-музей ТРАКАРТ от

1 до 10.05.2019 г.

От Арменската общност, с активното съдействие на Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ (Agbu Plovdiv) и на г-жа Хрипсиме Ерниасян са прекрасните ни домакини и партньори в Пловдив, които активно се включиха в организацията и подготовката на официалното откриване на изложбата.

То ще се състои на 9 май от 17,30 ч. като след него гостите ще могат да се насладят на пъстра палитра от музикални изпълнения на хор „Евмолпея“, цигуларката Нина Куюмджиян, гастролираща цигуларка от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни и арменските танцови формации към „Парекордзаган“ клон Пловдив – юношеската танцова група „Йеразанк“ с танца „Сардарабад“, детската танцова група „Астхигнер“ с танца „Сасна бар“ и танцова група на майките „Нърени“ с танца „Муш“, хореограф Анжела Везирян – Начева и солисти от вокално-инструментален състав „Еребуни“ към „Парекордзаган“ клон Пловдив с художествен ръководител Ардаш Ерниасян – Марина Спасова с песента „Хавадум ем“ (Вярвам), Хованес Караохлуян с песента „Десел ем“ (Видял съм) и Хари Шишманян с песента „Даинеръ анцнум ен“ (Минават годините).

Водещи на събитието ще бъдат Мелани Папазян, Ани Геворгян и Габриела Докова, нашите момичета от Пловдив, които достойно представят арменската общност в проекта.
Кетъринг с арменски специалитети ще бъде приготвен в ресторант “Ереван”, собственик и главен готвач е Арто Тутян, с финансовата помощ на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. „Мостове“ осигурява и по чаша вино от винарска изба “Angel’s Estate”.

През целият ден на 9.05.2019 в Културен център “ТРАКАРТ” ще се провеждат обучения и лекции за младежи, посветени на толерантността, под вещото ръководство на отец Петър Граматиков, главен експерт по религиозните въпроси към Дирекция “Социална политика”, община Пловдив. Ще се проведат и няколко дискусии, ориентирани към диалога и междурелигиозното партньорство.
Специално за случая ще пристигнат някои от партньорите ни по проекта от URI Холандия, които и тази година ще са част от инициативата.

Изложбата „Мост-Между-Културите“ в Пловдив е свидетелство как ползотворно си партнират различните религиозни общности в града.

Споделете това: