Международен фестивал “Дни на Тракийската Култура” 2018

ТРАКАРТ организира за шеста година фестивал
„Дни на тракийската култура“ от 20 до 26 юни 2018.
Фестивалната програма обхваща две направления – Музика и Слово – представени от международна научна конференция “Когато Слънцето беше бог”, концерти, театрални постановки, изложби, излъчване на филми, демонстрации в Културен център „Тракарт” – Пловдив, Изследователски център-музей „Тракарт” Пловдив и 2 външни пространства.

На 20 юни от 18.00 часа на Римския стадион е официалното откриване на фестивала с концерт „Среща на цивилизации“. На пловдивчани за първи път ще се представи богатството на хетската култура с концерт на Хетски ансамбъл и изпълнения на живо на исторически хетски инструменти и дефиле „Следите на хетите“, на костюми от изображенията върху хетски релефи със съвременна адаптация. На откриването на фестивала акцент ще бъде детското творчество, представено от Ансамбъл „Престо“ при НУМТИ „Добрин Петков“ с ръководител Пенчо Пенчев и Арт група “Славена”, Пловдив с художествен ръководител Мирослав Караделев.

Международният фестивал „Дни на тракийската култура“ е част от Календара на културните събития на Община Пловдив и способства за по-обстойно представяне на тракийското наследство и сродни до него култури, създава и укрепва мостове за бъдещи съвместни научни и културни дейности.
Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и в партньорство с Институт по балканистика с център по тракология към БАН, Генерално консулство на Република Турция в Пловдив и с медийното партньорство на Радио Пловдив http://bnr.bg/plovdiv    и Радио Катра FM.

Входът за всички събития е свободен
Програмата за всички събития ще бъде публикувана на:
www.trakart.org , www.facebook.com/centerTrakart/

 

Споделете това: